Pla contra la Islamofòbia dirigit al jovent

Degut a la creixent islamofòbia i el risc d’exclusió i discriminació envers la comunitat musulmana, s’han dut a terme o aprovat plans per lluitar contra la islamofòbia. En els dos últims casos, els projectes han estat dirigits al jovent.

El Consell Comarcal del Berguedà va organitzar tallers per combatre la islamofòbia i promoure la convivència social. Els tallers es van impartir a alumnes de 3rt i 4rt d’ESO de Gironella i Puig-Reig en modalitat online, degut a les mesures anti-COVID. L’objectiu era la sensibilització sobre les conseqüències de la islamofòbia i altres discriminacions socials, com la xenofòbia, a la cohesió social.

Tanmateix, la Generalitat de Catalunya va aprovar un pla dirigit a joves contra l’islamofòbia i el racisme al novembre del 2020. El projecte “Empowering for Inclusion” (E4I), finançat per la Comissió Europea, tindrà una durada de dos anys i es centrarà en la formació i sensibilització d’organitzacions comunitàries de joves.  A través de la formació i la sensibilització, preten millorar la percepció del jovent envers a la diversitat i promoure la cohesió social.

Related posts

Leave a Comment