La membre de la Càtedra Valentina Laferrara participa en un acte sobre “Fòbies, ètica i la seva afectació”

La membre de la Càtedra Valentina Laferrara va participar a l’acte organitzat pel Grup de Treball Estable de Religions (GTER) sobre “Fòbies, ètica i la seva afectació” el passat 16 de desembre. La investigadora va presentar l’estudi “Danys als llocs de culte i impediments de celebracions religioses: els incidents contra la Llibertat Religiosa i de Creença als mitjans d’Espanya”, que proporciona una anàlisi de com els principals mitjans de comunicació digitals d’Espanya tracten els continguts relacionats amb actes o situacions que afecten el ple exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència arreu del país. En aquest sentit, identifica que el catolicisme és la religió amb més presència als mitjans i que els autors dels incidents més mencionats son els de membres de diverses organitzacions estatals, regionals o municipals, i pels membres de la societat en general. Les temàtiques més recorrents son els impediments per celebrar el culte, els danys als centres religiosos o imatges religioses, i el discurs d’odi o d’ofensa als sentiments religiosos.

Related posts

Leave a Comment