La COMECE lamenta la conversió de l’església Sant Salvador de Cora en mesquita

La Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) s’ha pronunciat en contra de la recent implementació de la decisió de les autoritats turques de transformar l’església de Sant Salvador de Cora en una mesquita. El secretari general de la COMECE, el P. Manuel Barrios Prieto, ha comentat que aquesta conversió és “un pas endavant cap a diluir les arrels històriques de la presència cristiana al país, i és una decisió que es lamenta que farà més difícil la coexistència religiosa. Amb aquesta acció, qualsevol iniciativa sobre diàleg religiós promogut per les autoritats del país inevitablement perdrà credibilitat”.

Aquesta conversió té lloc a Istanbul quatre anys després de la conversió a mesquita de Santa Sofia, moment en què la COMECE també es va pronunciar considerant aquest fet “un cop al diàleg interreligiós” i destacant la greu problemàtica turca quant a discurs d’odi i amenaces cap a les minories nacionals, ètniques i religioses.

Llegeix la notícia completa aquí.

Related posts

Leave a Comment