Blanquerna-URL reivindica la llibertat religiosa com a indicador del grau de llibertat d’una societat

Dijous, 6 de juny de 2024. Els dies 5 i 6 de juny ha tingut lloc el II Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) Blanquerna-URL. El congrés, que va ser inaugurat en un acte de benvinguda presidit pel Josep Antoni Rom, rector de la Universitat Ramon Llull, i Míriam Díez, vicedegana de Recerca i Relacions Internacionals de la FCRI Blanquerna-URL i directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura: “Aquest congrés és important per a la gent religiosa, però també per a la gent sense religió. El pluralisme va amb la llibertat”, va assegurar Díez. “Un congrés és un espai de diagnòstics i de respostes. Aquests dies són per a escoltar i col·laborar. És el llegat de Ramon Llull”, va ressaltar el rector de la URL.

La jornada ha reunit 71 comunicacions científiques de 77 autors (43 homes i 34 dones) i 27 universitats. La trobada ha reunit experts mundials del fet religiós com Kristina Arriaga, CEO de Intrinsic i membre del Consell de Supervisió inaugural de Meta, guardonada amb el Free Expression Award (Washington, Estats Units); Montserrat Gas, membre del Panell d’Experts en Llibertat de Religió o Creences de l’Oficina d’Institucions Democràtiques i Drets Humans (OIDDH) de l’OSCE; Alex Goldberg, rabí i degà del Chaplains College de la Universitat de Surrey, Regne Unit; Rev. Helen Hall, Universitat de Nottingham Trent, Regne Unit, directora associada del Centre de Drets i Justícia i sacerdotessa anglicana; i Fr. Philip Larrey, sacerdot i professor de filosofia al Boston College, de Boston (Estats Units).

Llegeix la notícia completa de la Universitat Ramon Llull aquí.

Related posts

Leave a Comment