Helen Hall: “Les religions tenen interès en els drets de tothom i, sobretot, de les persones vulnerables”

La sacerdotessa de l’Església anglicana Helen Hall va participar el passat 5 de juny a Barcelona en la taula rodona inaugural del II Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència, convocat per la Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència. Professora associada de la Universitat de Nottingham, Hall ha escrit àmpliament sobre drets humans, especialment en relació amb la llei, la religió i les creences. Combina aquesta activitat participant activament en iniciatives comunitàries en defensa de la justícia social. “Estar en aquest congrés és una gran oportunitat per parlar amb molta gent i per conèixer les seves idees i perspectives. Crec que tots els experts que hi participem venim amb la mateixa motivació”, assegura Hall, que en la seva ponència va reflexionar sobre la necessitat d’establir límits jurídics entre la llibertat d’execució dels ritual de l’exorcisme i la protecció de les persones vulnerables.

¿Què creu que aporten espais com aquest pel que fa al respecte entre les confessions religioses?

Entendre’s i treballar junts és el que ens mou a participar en un congrés tan important. És fonamental entendre les altres persones i les seves perspectives. La millor manera d’entendre-les és escoltant les idees i els problemes que puguin aportar. Quan s’assoleix això, descobrim que les diferències entre nosaltres són més greus del que ens podíem arribar a imaginar abans; per tant, aprofitar espais com aquest per parlar amb amistat i respecte és essencial per poder comprendre’ns els uns als altres.

Llegeix l’entrevista completa de FocNou aquí.

Related posts

Leave a Comment