Philip Larrey: “M’agradaria reduir el nivell d’estrès i preocupació davant la intel·ligència artificial”

L’interès del Vaticà pels avenços de la intel·ligència artificial (IA) és d’anada i tornada, en el sentit que també els creadors d’aquesta nova tecnologia cerquen en la saviesa secular de l’Església respostes als reptes que se’ls presenten. Philip Larrey, sacerdot i professor de Filosofia al Boston College (Estats Units), es reuneix sovint amb persones influents en el camp de la IA i els planteja preguntes sobre les perspectives i possibles amenaces d’aquesta tecnologia en desenvolupament. Larrey ocupava la prestigiosa Càtedra de Lògica i Epistemologia de la Pontifícia Universitat Lateranense, a més de ser degà del Departament de Filosofia. Va estar a Barcelona participant en el II Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència, els dies 5 i 6 de juny.

“El papa Francesc mira d’influir en les decisions dels polítics en el sentit que la IA sigui sempre un instrument per al bé de la persona”, explica Larrey.

Accedeix a l’entrevista completa de Catalunya Cristiana aquí.

Related posts

Leave a Comment