Consell Assessor

La Càtedra compta amb un Consell Assessor format per experts en l’àmbit de la llibertat religiosa i una forta presència internacional:

 

 

Aleksandra Djuric (Belgrad, Sèrbia)

És investigadora al Institute for Balkan Studies of the Serbian Academy of Sciences and Arts. Ha realitzat investigació a Serbia, Romania i Estats Units, centrada en l’antropologia de la religió, l’Esglèsia i moviments evangèlics contemporanis.

 

 

Antoni Matabosch (Barcelona)

President del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i President Fundador de la Fundació Joan Maragall Cristianisme i Cultura. Doctor en Teologia, Diplomat en Teologia Espiritual i en Teologia Ecumènica, i Llicenciat en Ciències de la Informació i Història Contemporània.

 

 

Cyril Hovorun (Kiev, Ucraïna)

Arximandrita i Professor d’Eclesiologia, Relacions Internacionals i Ecumenisme al Col·legi Sankt Ignatios, del Stockholm School of Theology. Llicenciat per l’Acadèmia Teològica de Kíev i la Universitat Nacional d’Atenes, va realitzar els seus estudis de doctorat a l’Universitat de Durham (Regne Unit). Ha realitzat investigació i docència a Ucraïna, Estats Units, Canadà i Alemanya.

 

 

Francesc Torralba (Barcelona)

Director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull. Acadèmic de número de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. Doctor en Filosofia (1993), en Teologia (1997) i en Pedagogia (2018).

Inés Mazarrasa (Madrid)

Directora de la Fundación Pluralismo y Convivencia, entitat pública adscrita al Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica. Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Medi Ambient i Polítiques de Desenvolupament per la Universitat de Sussex (Regne Unit).

 

 

Kishan Manocha (Varsòvia, Polònia)

Cap del Departament de Tolerància i No Discriminació de l’Oficina pels Drets Humans i les Institucions Democràtiques de l’OSCE. Del 2015 al 2020, va ser Senior Advisor sobre Llibertat Religiosa a la mateixa organització. Membre del Comité Directiu del Pla d’Acció per a Líders i Actors Religiosos per Evitar la Incitació a la Violència de la ONU i de la International Religious Freedom Alliance.

Pamela Slotte (Turku/Helsinki, Finlàndia)

Professora de Religió i Dret a l’Åbo Akademi University i Sots Directora del Centre en Dret, Identitat i Narrativa Europea a la Universitat de Helsinki. Membre de la Finnish Academy of Science and Letters. Ha fet recerca a Alemanya, Dinamarca, Anglaterra i els Estats Units.

Marco Ventura (Siena, Itàlia)

Director del Center for Religious Studies de la Fundació Bruno Kessler de Trento i professor de dret i religió a la Universitat de Siena. És membre del Consell Assesor del Cambridge Institute on Religion and International Studies. Al 2016 va ser escollit membre del grup d’experts sobre llibertat religiosa de l’OSCE i al 2019 va ser el president anual del European Consortium for Church and State Research.

 

 

Miquel Seguró (Barcelona)

Investigador i professor de l’Universitat Ramon Llull i l’Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull. Doctor en Filosofia (URL) i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, ha realitzat investigació doctoral a Itàlia, França i Alemanya.

 

 

Peter Petkoff (Oxford, Regne Unit)

Director del programa Religion, Law and International Relations al Regent’s Park College (Oxford) i editor del Oxford Journal on Law and Religion. És consultor sobre llibertat d’expressió i de premsa del Representant sobre Llibertat de Premsa de l’OSCE i del Parlament Europeu.

 

 

Piotr Roszak (Torun, Polònia)

Professor de la Nicolaus Copernicus University (Polònia) i la Universitat de Navarra. És expert al Laboratori de Llibertat Religiosa del Ministeri de Justícia de Polònia, membre de la Pontificial Academy of St. Thomas Aquinas i lidera diversos projectes d’investigació sobre llibertat religiosa.