Equip

Miriam Díez Bosch

Doctora en Ciències Socials (Comunicació) per la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya. Periodista i teòloga. Directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. Professora i Vicedegana de Recerca, Postgrau, Doctorat i Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a l’Universitat Ramon Llull de Barcelona. Directora de Global Engagement a Aleteia.org. Vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió. Membre de la International Society for Media, Religion and Culture; del comitè directiu de l’Institut d’Estudis sobre Migracions, de la Universitat Pontificia Comillas de Madrid; del comitè executiu de la Red Española Fundación Anna Lindh; i de la junta assessora ARC del Centre d’Antropologia de la Religió i el Canvi Cultural, de la Universitat Sacro Cuore de Milà, membre del Consell Assessor de Genius Vitae (Vaticà) i membre de London Faith City Forum — entre d’altres. Codirectora de la Càtedra de Comunicació i Mística de la Universitat de la Mística d’Àvila i l’Observatori Blanquerna. Investigadora Principal d’una quinzena de projectes de recerca nacionals i internacionals en comunicació, cultura i religió. Directora científica de la Revista Trípodos (Scopus) i revisora d’una dotzena de revistes indexades en religió i comunicació. Membre de la Càtedra Marianum de “Dona i Cristianisme” a Roma. Darrer llibre publicat, Perplexed Religion (2019) coeditat amb el Dr. Josep Lluís Micó i el professor Alberto Melloni, fundador de l’European Academy of Religion. Escriu habitualment a El Punt Avui i a El Nacional.

Mark Jeffery

Doctor en Dret Europeu per l’European University Institute (Florència). Va realitzar un Màster en Ciències del Treball a la University of Warwick (Regne Unit) i una Llicenciatura en Dret a la University of Manchester (United Kingdom). Acreditat de recerca de l’AQU Catalunya, des del 2019, és assessor en dret i en polítiques públiques de la Unió Europea. Específicament, exerceix com a professor de dret europeu en cursos de formació del Col·legi d’Advocacia de Barcelona i com a professor convidat del Màster d’Integració Europea a la Universitat Autònoma de Barcelona. També des del 2019 és coordinador del Grau en Relacions Internacionals de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, institució on també és professor de les assignatures de Dret Internacional Públic, Unió Europea, Introducció al Dret i Metodologia. Entre el 2014 i el 2019 també va exercir com a cap de comunicació de la representació de la Comissió Europea a Barcelona i, anteriorment, com a professor de dret a la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya. Els seus àmbits de recerca són el dret i les polítiques públiques de la Unió Europea.

Alba Sabaté Gauxachs

Doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull, on també va realitzar el Màster Universitari en Periodisme Avançat i Reporterisme, el Diploma d’Especialització Universitària en Comunicació i Religió a l’Era Digital i el Grau en Periodisme. Actualment, exerceix, en aquesta mateixa Universitat, com a sotsdirectora de l’Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura, professora de Periodisme i Global Communication Management, coordinadora del Màster en Periodisme Internacional i coordinadora del Diploma en Comunicació i Religió. És membre del Board de la World Association for Christian Communication i aquest 2020 ha estat escollida Fellow de l’Aliança de les Civilitzacions de les Nacions Unides. El 2019 va ser escollida Fellow del centre KAICIID per al diàleg interreligiós. També exerceix com periodista a Catalunya Religió i és revisora de revistes acadèmiques com Religions, Palabra Clave o Trípodos.

Álex Escolà-Gascón

Doctor en Ciències (Estadística Aplicada i Metodologia) per la Universitat Ramon Llull. És Estadístic (per la Universidad Autónoma de Madrid i Universidad Complutense de Madrid) i també Psicòleg (per la Universitat Ramon Llull, Facultat de Psicologia, Ciències de la Educació i de l’Esport, Blanquerna). És professor de Matemàtiques Aplicades al grau Global Comunication Management de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, Blanquerna, Universitat Ramon Llull. Expert en Anàlisis de Dades, Models Lineals, Inferència Bayesiana i Psicometria. És revisor i supervisor oficial a les revistes Globalization and Health (JCR-Q1) i Psychiatry Research (JCR-Q2). Lidera projectes de recerca internacionals amb Harvard Medical School i la Manchester Metropolitan University en el camp de la investigació anomalista i comunicació social, inclosos els sistemes de creences i els models de presa de decisions.

Sandra Vilajoana Alejandre

Doctora en Comunicació i Humanitats i Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Ramon Llull. També és Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i va fer els Postgraus en Direcció de Comptes GREY i en Comunicació Empresarial de Vulnerabilitat, Risc i Crisi a la URL. És professora de Dret i Coordinadora del Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, i del Màster en Comunicació Corporativa Integral de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Anteriorment, va ser professora associada de l’assignatura Legislació i deontologia professional a la Universitat Pompeu Fabra i professora dels Estudis de Ciències de la Comunicació i de la Informació a la Universitat Oberta de Catalunya.

Francesc-Xavier Marín

Doctor en Filosofia i Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. També és Diplomat en Teologia per la URL i Expert Professional en cultura, civilització i religió islàmica. És professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport, on també és membre del grup de recerca en Identitat, Religió i Educació (IRE); també és professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i dels Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i Vic, i del Màster en Ciències socials i desenvolupament a l’Àfrica (Consorci d’Universitats catalans i africans). És Secretari de la FAR (Associació interconfessional per a l’estudi del fet religiós) i Membre d’honor de les Associacions Ethnos i Orígens. És Membre del Project for a Universal Declaration of Democracy (World Forum of Civil Society Networks). Forma part del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. 

Óscar Mateos

Doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va realitzar una Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau i la Llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració. Actualment, és professor Associat de Relacions Internacionals a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), coordinador del grup de recerca GLOBALCODES, delegat de rector (URL) per a l’impuls de l’Agenda 2030, investigador Associat del CIDOB, i Membre de la Junta de Govern de l’Institut Català Internacional per la Pau. Va ser vicedegà de Recerca i Relacions Internacionals de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i professor convidat al Departament de Pau i Conflictes de la Universitat de Sierra Leone. També va ser investigador i professor de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans.

Josep Lluís Micó-Sanz

Doctor en Periodisme per la Universitat Politècnica de València. Màster en Aptitud Pedagògica a la UV. És Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Cardenal Herrera-CEU. Actualment, és catedràtic de Periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on també exerceix com a professor titular. També és cap de recerca de l’Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura. És columnista en premsa (La Vanguardia, Diari de Girona, Rockdelux, etc.) i col·laborador de Lavanguardia.com, Ràdio Nacional d’Espanya, Punto Radio, Diaridegirona.cat i Dominical. Anteriorment ha estat director del Grau de Periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, director del Màster en Comunicació de Moda 080 Barcelona Fashion- Blanquerna i Codirector del Postgrau de Periodisme Esportiu-Blanquerna.

Maria del Mar Rosàs

Doctora en Humanitats (Pensament) per la Universitat Pompeu Fabra, institució on va fer el Màster en estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament, i la Llicenciatura en Humanitats. És la coordinadora de recerca de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull i l’editora en cap de la revista acadèmica Ramon Llull Journal of Applied Ethics (indexada a Scopus). També imparteix classes de Bioètica i d’Antropologia a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna. Prèviament, va ser full-time lecturer a la Universitat de Chicago i va impartir l’assignatura d’Ètica aplicada a l’Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya. S’ha dedicat a estudiar la influència de la tradició messiànica jueva a pensadors contemporanis, a més de com el pensament contemporani pot il·luminar alguns dels reptes de l’ètica assistencial.

Verónica Israel Turim

És investigadora pre-doctoral de Comunicació a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, amb una beca FI, és a dir, un pla d’investigació finançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Investigadora a l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura de Blanquerna. Professora convidada en el Màster en Comunicació i Producció Cultural i en el Diploma en Comunicació Religiosa del mateix centre. Va realitzar el Màster en Comunicació i Producció Cultural.

Valentina Laferrara

És investigadora pre-doctoral de Comunicació a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), amb una beca FI, és a dir, un pla d’investigació finançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Va realitzar el Màster en Periodisme Avançat en la mateixa institució i la Llicenciatura en Comunicació Social i Periodisme a la Universitat Catòlica de Santiago del Estero (Argentina). Va realitzar un curs d’especialització en Màrqueting Digital a la Universitat Autònoma de Barcelona. És investigadora a l’Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura.

Xavier Memba

Va realitzar el Màster en Filosofia a la Universitat Ramon Llull, on també va fer el Postgrau en Comunicació, Religió i Cultura. És investigador en l’Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura.

Paula Martí

Va realitzar el Màster en Estudis de Pau, Conflictes i Seguretat a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), on també va fer el grau en Relacions Internacionals. Va col·laborar en la investigació sobre llibertat religiosa a l’Àfrica per l’informe anual d’Aid to the Church In Need (ACN). Ha realitzat estades a Nova York, Ginebra i Bogotà.

Silvia Pascual Fontanilles

És estudiant de Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i Becària de l’Observatori Blanquerna en Comunicació Religió i Cultura. També és col·laboradora de la secció Claraboia de Pregària.cat. Ha estat voluntària a la Fundació Deepti Foundation a Nova Delhi i a la Comunitat Sant Egidi a Barcelona.