Segon Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència 2024

La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de la Universitat Ramon Llull, constituïda en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, és un espai de recerca i divulgació que té com a objectiu principal estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa i de consciència a Catalunya.

La Càtedra (Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull)  organitza el Segon Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència a Barcelona el 5 i 6 de juny de 2024. La trobada tindrà com a objectius:

  • Presentar bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència.
  • Analitzar els estàndards internacionals de valoració de l’exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions.
  • Crear debat d’experts i responsables d’entitats internacionals sobre la situació internacional i tendències de la llibertat religiosa i de consciència, així com sobre metodologies, categories i indicadors d’anàlisi de la realitat de la llibertat religiosa, i del concepte de religió en un món post-secular. 

El Congrés comptarà amb pànels simultanis en català, castellà o anglès. Per a qualsevol dubte, ens pot contactar a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS

Les propostes de comunicació acadèmiques per a participar al Congrés han de constar d’un resum amb les principals conclusions de l’article i la metodologia (màxim 500 paraules), així com l’afiliació/institució a la que pertany l’autor. 

També són benvingudes propostes pràctiques que expliquin iniciatives de llibertat religiosa, de promoció del diàleg interreligiós i interconviccional. També en aquest cas es demana un resum del que es presentarà de màxim 500 paraules i la institució de l’autor/s.

Les propostes es poden enviar fins el 31 de març de 2024 a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu.

Totes les propostes (acceptades o rebutjades) rebran una resposta abans del mes de maig de 2024 després que un comité les hagi valorat.

El Congrés començarà la nit del 5 de juny del 2024 amb una copa de benvinguda. El 6 de juny continuarà amb diferents presentacions i clourà el divendres 7 de juny al migdia.

En la inscripció del Congrés caldrà indicar si es presenta alguna comunicació/iniciativa. Els estudiants i el personal de la URL (grau, màster o doctorat) gaudiran d’un descompte.

Es lliurarà a tothom un certificat d’assistència, i als qui presentin una comunicació un certificat on consti que han presentat una comunicació al Congrés.

Per a més informació, pot visitar la pàgina web del Congrés.